Táborák

Na této stránce se dozvíte, ...

jak se připravují buřty,

pokud nemáte oheň, jak ho rozdělat,

kdy a jak mě a mou rodinu napadlo opékat buřty.

 

Příprava buřtů

  1. Nejčastější je klasický řez napříč, do kříže, na každém konci. Jestli si ale chcete udělat skutečného ježečka, můžete naříznout na devítiny – dvakrát v každém směru.
  2. Nebo pak napíchnout buřta na klacek ne v půlce, ale blíže k jedné straně, a tu druhou nařezat – rázem budete mít chobotničku. 
  3. Další vychytávka – aby se buřt dobře propekl i vevnitř, doporučuji ho jen velmi jemně naříznout pár řezy do střívka z každé strany, aby se slupka jen jemně narušila a teplo se dostalo dovnitř při opékání rychleji.


Rozdělání ohně

Tradice opékání buřtů u nás

„Vše to začalo v den, kdy se slaví pálení čarodějnic. Bylo to asi před 11 lety, a to 30. dubna 2013. Chtěli jsme si tenkrát udělat příjemný večer venku na zahradě a nevěděli jsme, jak bychom se zabavili.

Zjistili jsme ten den na internetu, jak se slaví tento svátek. Pomocí sirek, škrtací krabičky, papíru na zátop a pár kousků prkýnek jsme pořídili rozdělat oheň. Neměli jsme však vyrobenou čarodějnici, jelikož jsme nebyli připraveni, že budeme dnes vůbec něco slavit.

Najednou jsme dostali hrozný hlad. Naše rodina má ráda topinky, tak jsme si na klacek napíchli krajíc chleba. Potom nás napadlo něco ještě méně zdravého. Buřty!!!!!“

Relaxace u nás na zahradě
Lucie
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky